Gulerodssuppe med løgtwist

Ingredienser

4 Gulerødder2stLøg
Smør/olie til svitsning1 1/4l Bouillon
100g Flødeost naturel Græskarkerner eller et drys
Klippet purløg
LøGTWIST
1llLøg, finthakket1dlPurløg, klippet
1spskfSmør2 Plader butterdej, frossen
1spskfMælk3spskfParmesanost, reven

Fremgangsmåde

Skræl gulerødderne og pil løgene. Skær begge dele i mindre stykker og svits dem i en gryde i smør og olie 10-12 minutter uden at brune dem. Findeles herefter i blender sammen med halvdelen af bouillonen og hældes tilbage i gryden med resten af bouillonen. Varmes til kogepunktet. Rør flødeosten glat med noget af suppen og hæld det i. Smag til med salt og peber og server med et drys grønne græskarkerner eller klippet purløg, samt groft brød eller løgtwist.

Løgtwist: Lad butterdejen temperere på køkkenbordet, mens løgene tilberedes. Smelt smørret i en gryde, kom det hakkede løg i og lad det svitse nogle minutter uden at tage farve. Hæld det til afdrypning på et stykke køkkenrulle og drys med salt og peber.

Rul butterdejen lidt ud, 2-3 cm på bredden. Drys med stegte løg og klippet purløg. Rul næste plade ud i samme størrelse, læg den på og tryk den godt til. Pensl med mæl og drys med ost. Skær dejen i strimler   2 cm. Drej dem en omgang på midten og læg dem på en plade med bagepapir. Bages ved 200 grader, til de er gyldne og sprøde, 12-15 minutter. Tages ud på en rist og serveres lune.

Webline Annoncører Opskrifter

Copyright © 1997
webline.dk