Hvidløgsmos

Ingredienser

600g Melede kartofler36 Fed hvidløg
80g Smør20g Mel
1/4tskfMuskatblomme1/4tskfDijon sennep
2dlKogende mælk3spskfFløde
Salt - friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i passende stykker. Kog dem i ca. 15 minutter og hæld vandet fra. Hæld imens kogende vand over hvidløgene i et par minutter og svits dem bløde et kvarters tid ved savg varme i halvdelen af smørret. Tilsæt melet lidt efter lidt sammen med muskat og sennep. Rør godt rundt. Tag kasserollen af varmen og rør mælken i. Smag til med salt og peber. Kog yderligere 5 minutter ved svag varme. Passér løgene gennem en sigte - eller blend. Mos kartoflerne med resten af smørret og pisk mosen i hvidløgssovsen lidt ad gangen. Mosen skal ende med at have en fast konsistens. Smag evt. til igen med salt og peber. Serveres med pølser, grillet kylling eller grillbøffer.

Webline Annoncører Opskrifter

Copyright © 1997
webline.dk